Conference League

Ο προπονητής της εξέδρας: Έτσι έφτασε στην ιστορική πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Τα σημεία-κλειδιά για τη σπουδαία πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μίντιλαντ.

Και με κοντομάνικα στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε σπουδαία πρόκριση για τους «16» του Europa Conference League, επικρατώντας 5-3 της Μίντιλαντ στη διαδικασία των πέναλτι (2-1 η κανονική διάρκεια).

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα με μια μακρινή μεταβίβαση, για να βρει και δεύτερο τέρμα με την γκολάρα του Βιεϊρίνια. Ωστόσο, προς το τέλος της αναμέτρησης δέχτηκε μεγάλη πίεση, ειδικά από… αέρος. Με τους Δανούς να σκοράρουν, στέλνοντας τα παιχνίδι στην παράταση κι εν συνεχεία στη «ρώσικη ρουλέτα», εκεί όπου «μίλησε» ο Πασχαλάκης.



Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά από τον «προπονητή της εξέδρας»:

*Ξεκλείδωσε το 5-3-2 με μακρινή μεταβίβαση:
Αποφασιστικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έψαχνε για αρχή ένα γκολ, ώστε να στείλει το ματς στην παράταση. Εντέλει, βρήκε δύο γρήγορα τέρματα. Είναι σημαντικό να μπαίνεις όπως πρέπει σε τόσο κρίσιμα ματς και ο Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με την κατάλληλη ψυχολογία.

Στα πρώτα λεπτά, όπως είναι λογικό, έψαχνε πώς θα διασπάσει το 5-3-2 των αντιπάλων. Ένας τρόπος ήταν οι μακρινές μεταβιβάσεις και εντέλει τον αξιοποίησε. Μπορεί ο Ζίβκοβιτς να μην εκμεταλλεύτηκε τη βαθιά μπαλιά του Ίνγκασον στο 10', ωστόσο το έπραξε ο Τσόλακ με την αντίστοιχη του Λύρατζη στο 20', φάση όπου έγινε και το 1-0.

*Δεν το πλήρωσε στην κόντρα, αλλά το δέχτηκε από αέρος:

Ό, τι κατάσταση προσπάθησε να δημιούργησε η Μίντιλαντ στην αρχή της αναμέτρησης ήταν κατά βάση στην κόντρα, με τον ΠΑΟΚ να έχει τις κατάλληλες απαντήσεις. Δεν τις είχε όμως και στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας. Εκεί όπου οι Δανοί -έχοντας φορτώσει τα αντίπαλα καρέ- επιχειρούσαν με γεμίσματα. Κάτι που τους βγήκε, καθώς παρουσιάστηκαν διαδοχικά κενά στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων. Έτσι, βρήκε το γκολ η ομάδα του Χένρικσεν, η οποία κατ' αυτόν τον τρόπο, μεταξύ άλλων, είχε και δοκάρι.

*Έριξε το τέμπο και το πλήρωσε:

Όπως σημειώθηκε, ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο ματς. Κι αφού κατάφερε να βρει τα δύο γκολ, έριξε ρυθμούς. Ήλεγχε το τέμπο, έχοντας βέβαια κατά νου και το πώς θα απειλήσει. Παρόλα αυτά, εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε παρακινδυνευμένο. Ίσως να έπρεπε να έχει ψαχτεί πιο δυναμικά για ένα τρίτο γκολ που θα καθάριζε εν πολλοίς την πρόκριση. Εντέλει, δεν το βρήκε και το πλήρωσε, όταν η Μίντιλαντ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα.

*Οι αλλαγές Βιεϊρίνια-Μπίσεσβαρ:

Στο 71ο λεπτό ο Ρασβάν Λουτσέσκου προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές στον αγώνα, περνώντας τους Μιτρίτσα και Σίντκλεϊ αντί των Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια. Επί της ουσίας άλλαξε όλη η αριστερή πλευρά του «δικεφάλου του Βορρά», η οποία μέχρι εκείνο το σημείο λειτουργούσε άψογα. Πιθανότατα να έγινε λόγω κούρασης των δύο τελευταίων. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η νέα σύνθεση δεν βοήθησε ούτε επιθετικά ούτε αμυντικά τους γηπεδούχους.

*Η παράμετρος Πασχαλάκης:

Έχει ακούσει πολλά κατά καιρούς (ενίοτε δικαιολογημένα). Ωστόσο, υπάρχουν βραδιές, όπως η σημερινή, που αποδεικνύει τις ικανότητές του. Ο Έλληνας κίπερ ήταν κομβικός με την απόκρουσή του στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ είχε σημαντική επέμβαση και στην κανονική διάκρεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x